maandag 10 december 2007

The Stonehenge tapes

Een weekendje jammen in Waimes, het is niet alle groepen gegeven! Swinnen ging het doen in de La Chapelle studio en ze kwamen naar huis met een volle harde schijf. Er werden behoorlijk wat riffjes, pogingen tot songs, flarden strofes en halve refreintjes bij mekaar gejamd. Om nog maar te zwijgen van geïmproviseerde stukken tekst die werden gezongen die zelfs Pink Floyd op hun stonedste moment niet zouden durven zingen! Een creatief weekend dus en opnieuw een berg werk want van dit overloos gejam moeten natuurlijk ook nog songs gemaakt worden.

Het dient gezegd te worden dat we in het kleine Waalse dorpje erg warm werden onthaald. Zowel door tape operator/muzikant Cederique als door de lokale bevolking bij de bakker/kruidenier/slager. Laten we al dat politieke getouwtrek achterwege laten en gewoon Belgen blijven! Niks te Tripartiet (Drie paar tieten?)

Sommigen onder ons bleken niet alleen op de gitaar of de drums erg handig te zijn maar hebben blijkbaar nog andere vaardigheden. Getuige de gezellige avonden in ons appartement en uiteraard ook de bijgaande foto's. Zo bleek er geen koffiekan in het appartement aanwezig te zijn. Waarschijnlijk hebben ander muzikaal ongeregeld zoals Nailpin of Hooverphonic de kan omgebouwd tot 'bong' of gewoon vernield zoals dat wel eens meer gebeurd in rockmiddens.

Bij Swinnen is men dan creatief, getuige bijgaande foto van Wim Geenen die de dag niet kan beginnen zonder een goede kop koffie.


Bert van Hoeylandt ontpopte zich dan weer tot rasechte huisman of nieuwe man als je dat liever hoort. Zodoende hoefden we geen groupies mee te nemen om onze afwas te doen en onze dirty underwear te wassen. Gewoon 'smorgens voor de deur van onze slaapkamer leggen en Bert aka Tremodillo deed de rest. Goed dat er zo iemand in de groep zit!

Op mijn You Tube account heb ik nog wat filmpjes geüpload voor het geval u maar niet genoeg kan krijgen van onze avonturen in het Waalse langsgedeelte. Daar vind u trouwens ook terug waarom dit stukje de 'Stonehenge tapes' heet en niet bijvoorbeeld de La Chapelle recordings ofzo... We hebben in elk geval een superleuk weekend achter de rug en dat vertaald zich ook in de muziek die we hebben gemaakt. Het zijn allicht niet allemaal hits die we hebben opgenomen, zo geniaal zijn we nu ook weer niet maar er zit zeker bruikbaar materiaal tussen voor een nieuw album volgend jaar. We hebben ons creatief ei gelegd en we hebben tegelijk ook hard gewerkt. Of vind u repeteren van 11 am tot 11 pm niet lang genoeg misschien? Voor de filmpjes op You Tube kan u terecht op http://www.youtube.com/Elguidoswinnen

1 opmerking:

Anoniem zei

Hard werken is toch plezant zo te zien ?!!
Ik kijk uit naar het resultaat.

Thanks for sharing!

Greet