dinsdag 23 oktober 2007

Summer's gone




Het was voor Swinnen eindelijk nog eens een drukke zomer. Na wat praktische problemen vonden we uiteindelijk toch het goede bookingskantoor voor een band als Swinnen. We brachtten ondertussen ook nog net voor de zomer onze live cd 'Live in Brussels' uit, die op erg positieve reacties mocht rekenen en we speelden alles bij mekaar toch zo'n goeie 25 keer. De parkconcerten trokken buiten het gewone publiek dat voor de gezelligheid komt toch ook wel een aantal rechtgeaarde Swinnen-fans aan die met volle teugen genoten van de twee uur durende set. Op de foto hiernaast zie je Berre op het podium van Blankenberge. Trouwe fans hoorden ook af en toe een nieuw nummer opduiken in de set. 'Higher and higher' doet sommigen aan INXS denken of ook wel aan Kravitz en 'Set me free' is dan weer lichtvoetige, dansbare pop.


Door omstandigheden was Jean-Marc talloen aka Jimmy er ook een aantal keren niet bij. Hij werd waardig vervangen door niemand minder dan Paul Van Bruysteghem aka Monsieur Paul. Dit stevig heerschap speelt bass bij de woeste heren van Triggerfinger. U weet wel: het luidste, indrukwekkendste en meest rockende powertrio dat België ooit rijk was/is en dat dit jaar een opgemerkte doortocht maakte op het Pukkelpopfestival. Swinnen is voor Monsieur Paul uiteraard geen onbenkende meer want hij was betrokken bij de opnames van zowel het studio album als de live cd. Wij willen hem via deze weg nog eens extra bedanken voor zijn bijdrage aan een geslaagde zomer. Op bijgaande foto zie je hem chillen samen met Berre en Wim net na de soundcheck op het parkconcert in Wevelgem.
Maar ook de 'gewone' festivals bleven niet achterwege. Swinnen maakte een opmerkelijke doortocht in Overijse en Maanrock Mechelen. Van dit laatste concert zijn er trouwens leuke fragmenten te bekijken op You Tube. Gewoon even 'Guy Swinnen' of 'Swinnen' ingeven en je krijgt een leuk lijstje. Of je kan even surfen naar de You Tube account van http://www.youtube.com/Elguidoswinnen en daar even door de favorites bladeren. Het makkelijkst is nog dat u even op deze pagina naar beneden scrollt en in de banner van You Tube even op één nvan de fotootjes dubbelklikt.
Voorlopig is het weer even windstil rond Swinnen. A summer's gone... maar er is een nieuwe in aantocht! 2008 brengt voor Swinnen hopelijk weer een reeks festivals en uiteraard ook nieuw platenwerk. Als alles goed gaat zou er ook een theatertour komen in het najaar. Wij hopen alvast dat u genoten hebt van de muziek en de good times. Wij hebben dat alvast met volle teugen gedaan!

1 opmerking:

Greet zei

Hey guys,

Ja, 't was me de zomer wel...door de wind, door de regen...maar ook enkele zwoele avonden.
Thank God for booze to keep us warm some nights!!

Nogmaals bedankt, ik heb ervan genoten!

Groetjes Greet